FM4881 exterior wall

Schermafbeelding 2016-06-29 om 15.45.01

Paroc bericht met trots het succesvol testen van de Paroc steenwol sandwichpanelen volgens FM Approval Standard 4881, Class 1 Exterior Wall Systems. De uitgevoerde testen zijn inclusief de testen op zware hagelinslag (severe hail SH rating).

Hiermee is Paroc de enige leverancier die oplossingen mogelijk maakt tot 6,1 meter overspanning.

Met het behaalde resultaat wordt de nummer 1 marktleiders positie verder onderstreept. Door het voldoen aan de FM4881 (en daarmee ook aan de FM4880) standaard wordt er door Si-Tech en Paroc invulling gegeven aan de stringentere eisen van eindgebruikers en eigenaren op het gebied van kwaliteit, sterkte, duurzaamheid en brandwerendheid maar ook aan de steeds hogere eisen van de verzekeraars om schadelast steeds verder op acceptabel niveau te krijgen. Door het voldoen aan de hogere eisen kunnen eindgebruikers in aanmerking komen voor betere verzekeringspremies.

Tijdens één testcycle met een maximum externe druk van 5,4 kN/m2 (112psf) begaven de lassen het van de testapparatuur. Een ongekend en opvallend fenomeen dat nog nooit eerder was voorgevallen in de geschiedenis van alle FM testen.

 

 

 

Geplaatst in Nieuws